Jeanny Vergoossen-Henssen

Jeanny Vergoossen

Jeanny Vergoossen Henssen, geboren te Schinnen, studeerde piano aan het conservatorium van Maastricht bij de Hongaarse pianiste Hedi Schneider.
Tijdens haar pianostudie had zij al een voorliefde voor het begeleiden van instrumentalisten en vocalisten. Het lag dan ook in deze lijn dat zij haar studie vervolgde met een studie kamermuziek, met als specialisatie liedbegeleiding, die zij in 1979 met goed gevolg afsloot.
Vanaf 1977 werkte zij 12 jaar als pianolerares bij de stichting Kreato in midden Limburg.
Daarna is zij weer steeds actiever geworden in het begeleiden van koren en solisten en dirigeert zij sinds 1995 ook het gemengde zangkoor "Corde et Animo" uit Maria-Hoop, waarmee ze veel kerkelijke en wereldlijke optredens verzorgt.
Tevens heeft zij in de afgelopen jaren thuis een privé-lespraktijk opgebouwd. Ieder jaar geeft zij met haar leerlingen een uitvoering in de zaal van "Bruin café De Mert" in Echt, hetgeen altijd een gezellige happening is. Jong en oud treden dan voor het voetlicht.
Samen met Margriet Schlössels trad zij al meerdere malen op bij de Kunstkring Echt, alsmede tijdens een gala-concert in Koningsbosch, samen met de tenor Marcel Reijans.
Behalve bij St. Caecilia Koningsbosch is zij als begeleidster verder geregeld te horen met Novi Cantus uit Ohé en Laak, Eghtgalm uit Echt-Susteren, en incidenteel bij verscheidene andere koren. Veel van deze koren vergezelde zij op concertreizen naar met name Duitsland.
Verder is zij tegenwoordig geregeld te horen samen met haar dochter, de sopraan Annemarie Vergoossen. Samen verzorgden zij al diverse optredens bij jubileumconcerten van koren en bij Salon Remunj.

Kijk voor meer informatie over Jeanny Vergoossen op haar eigen site, www.pianodolce.nl

Deze pagina is bijgewerkt op 19 feb 2010