Marc Kalkhoven

Dirigent vanaf januari 2008


We willen u in dit stukje graag kennis laten maken met onze dirigent, de heer Marc Kalkhoven. Hij zwaait sinds januari 2008 de scepter bij onze vereniging.
Marc, een verenigingsmens in hart en nieren is al op zijn 8ste jaar met muziek bezig. Het begon allemaal toen zijn broer hem meenam naar de fanfare St. Barbara. Zijn verdere loopbaan kan het beste worden gezien als een continue strijd tussen de muziek, het onderwijs en niet in de laatste plaats zijn gezin.
Hij heeft leiding gegeven aan diverse koren en orkesten; treedt coachend op bij enkele orkesten, doet aan begeleiding van solisten en vindt ook nog de benodigde tijd voor zijn gezin, waarmee hij graag wandelt, reizen maakt of gewoon ontspannende weekenden of avonden beleeft. Soms weet hij enkele van de ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen te combineren zoals bvb bij Toontje Hoger, waar hij samen met zijn zoon in meespeelt. Hij geeft zelf aan dat hij moeilijk van huis weg komt, maar de repetities met verenigingen ook weer als een uitje ziet. Marc heeft bij onze vereniging opnieuw het thema klassieke volkmuziek op de agenda en op het repertoire gezet.

Deze pagina is bijgewerkt op 5 september 2008

Valid XHTML 1.0 Strict